уторак, 11. децембар 2018.

Уручена донација Прихватилишту за стара и одрасла лица

Заменик градоначелника Горан Весић и чланица Градског већа Елена Билић уручили су данас донацију Прихватилишту за одрасла и стара лица. Донацију од тридесет душека обезбедила је фирма „М компани”, на иницијативу Елене Билић.

Весић је том приликом подсетио да је ова установа једина таквог типа у Београду, да постоји од 1974. године и да ју је отворио тадашњи градоначелник Бранко Пешић. 

– Овде тренутно борави 111 лица, иако је капацитет установе за 104 особе. Одавно је већ у плану да се капацитет повећа, али је најпре било потребно да се објекат легализује. Тај процес је завршен и сада смо предали за грађевинску дозволу. Обезбеђен је новац како бисмо реконструисали постојећи објекат и надоградили са новим капацитетом. Због специфичности установе и честих промена људи који ту бораве, потребна им је помоћ сваке врсте, а нарочито донације попут ове – рекао је Весић, изражавајући захвалност донатору. 

Он је додао да ово може да буде пример и другим компанијама да одвоје део профита и ураде нешто за своје друштво. 

– Донација ће помоћи да услови боравка буду бољи, а са улагањима које планирамо следеће године, верујем да ће и услови рада бити квалитетнији  – рекао је Весић и похвалио руководство и запослене у овој установи на послу који обављају са, како је навео, доста пожртвованости и љубави. 

Елена Билић је још једном у име Града Београда захвалила донатору.

– Апелујем на све да мисле о томе како осим личног задовољства постоји и срећа и задовољство других људи. Ово је један од начина на који можемо да учинимо да се нико не осећа усамљено – истакла је Елена Билић.

Директорка Прихватилишта Невенка Никић Симатковић нагласила је изузетну сарадњу са оснивачем Градом Београдом и указала да град има слуха како за запослене тако и за кориснике. Душеци су веома важни због хигијенских услова и били су неопходни, додала је она.  

У име донатора, представник „М компани” Михајло Петровић рекао је да су душеци набављени након договора са Градом Београдом јер ова компанија поклања велику пажњу друштвеној одговорности. Он је подсетио да су и раније донирани душеци и неопходна опрема, те да ће наставити да помажу колико могу.